Króliki nasze hobby

Forum o królikach i innych zwierzętach
Dzisiaj jest 28 mar 2024, 20:30

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: 02 lis 2013, 10:41 
Offline
napisał ponad 10 wiadomości
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lut 2013, 20:00
Posty: 79
Images: 13
GG: 0
Miejsce zamieszkania: Pułtusk
Województwo: mazowieckie
Płeć: Mężczyzna
Czosnek
2-3 główki (nie ząbki) czosnku posiekać na drobne,ręcznie nie w mikserze bo tam się może przegrzać a to niekorzystnie wpływa na jakość potem zalać 1 litrem oleju (zimno tłoczonego) najlepiej z oliwy.Postawić w ciemnym miejscu najlepiej w temp. około 20 stopni na około 2 tygodnie.Jak dojdzie to potem należy przechowywać w chłodnym miejscu najlepiej w lodówce albo w piwnicy.

Pół kg czosnku przepuścić przez maszynkę do mięsa,dodać do tego pół litra miodu naturalnego i pół litra octu winnego(jabłkowego),odstawić na kilka dni w temperaturze pokojowej.Podawać najlepiej na karmę z drożdżami piwnymi.

1 kg czosnku,1 kg czerwonej cebuli pokrajać,wrzucić do 1,5 litra wody,gotować około 5 min. potem oddcedzić,schłodzić,dodać 1,5 kg brązowego cukru(kandis) i mieszać aż się rozpuści,do tego wlać 30 ml jodu(Tinktura Jodi) z apteki i 100g alunu(aluminiumkaliumsulfat ,lat.Alumen cryst) też z apteki i wymieszać.Porozlewać do słoiczków i przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu.Podawać 2 x w tygodniu 1 łyżkę do zupy na litr wody.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Profesjonalny Hosting

POWERED_BY

Hosting zapewnia KYLOS